Op initiatief van Jonas Staal (1981) werkt een internationaal team van vijfenveertig onderzoekers en technici aan een ideologische gids van de komende Biënnale van Venetië die wordt aangeboden als app. Het is het zevende deel van de serie Politiek Kunstbezit, waarin Staal de rol van kunst in politieke processen onderzoekt.

Stond de Libanese kunstenaar Akram Zaatari altijd bekend als iemand die beelden opdiepte uit archieven en ze nieuwe relevantie gaf, tegenwoordig volgt hij steeds vaker de omgekeerde weg, en begraaft hij zijn materiaal. Een portret van de invloedrijke kunstenaar die Libanon vertegenwoordigt op de Biënnale van Venetië.

De uit de negentiende eeuw stammende structuur van landenpaviljoens van de Biënnale van Venetië staat al geruime tijd ter discussie. Niet alleen in de pers, ook in de paviljoens zelf.

Hij is een Italiaans curator die woont en werkt in New York; zij een Nederlands kunstenaar en schrijver die momenteel vanuit Berlijn opereert. Ze ontmoeten elkaar in een paleis van roze marmer in Berlijn om in gebrekkig Engels te spreken over de door hem gemaakte centrale tentoonstelling van de Biënnale van Venetië.

reviews  04.07.13  Loes van Beuningen

Was de Graphics Interchange Format of kortweg GIF tien jaar geleden nog ontzettend ouderwets en ordinair, de afgelopen tijd is de geanimeerde GIF juist enorm populair. Ook kunstenaars gebruiken het als medium en er is zelfs een tentoonstelling aan gewijd op de nieuwe online galerie PARALLAX View die gelijktijdig met de Biënnale van Venetië loopt.

Reacties (0)  |  Lees verder..

reviews  01.06.13  Maaike Lauwaert

Na zo'n 80% van de Biënnale gezien te hebben, zijn er dingen die gaan opvallen. Gisteren wist ik het zeker: deze editie is God nooit ver weg.

Lees verder..

reviews  30.05.13  Maaike Lauwaert

Dag twee in Venetië begint voor mij met het panelgesprek dat het Mondriaan Fonds organiseert rond Italiaans-Nederlandse betrekkingen.

Reacties (0)  |  Lees verder..

reviews  29.05.13  Maaike Lauwaert

Zonet is het Nederlandse paviljoen geopend op de Biënnale van Venetië.

Reacties (0)  |  Lees verder..

1 2 3 4 5 »
 

Biennale van Venetie

Zoeken

zoeken