reviews  24.06.13  Loes van Beuningen

Arnhem
Museum voor Moderne Kunst
08/06/13 - 29/09/13

Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem toont deze zomer een overzicht van het werk van de Spaanse oud-Rijksakademiestudent Alicia Framis. Framis verwierf internationale bekendheid door haar performances en acties in de openbare ruimte waarin het menselijk bestaan en sociale relaties centraal staan.

Lees verder..

reviews  29.04.13  Loes van Beuningen

Loskomen uit een groep, zichtbaar worden als individu; dat is het thema van de tentoonstelling Zonder titel (loskomen) van Cindy Moorman als onderdeel van de serie Het Gelders Balkon in het Museum voor Moderne Kunsten te Arnhem.

Reacties (0)  |  Lees verder..

previews  01.03.13  Loes van Beuningen

Dit weekend opent Female Power in het Museum Voor Moderne Kunst in Arnhem. Mirjam Westen gaf Metropolis M alvast een rondleiding.

Reacties (0)  |  Lees verder..

reviews  29.08.12  Vincent van Velsen

Het Polen-meldpunt en het Europees Kampioenschap voetbal zijn alweer bijna vergeten. Maar in het MMKA staat Polen nog een kleine week centraal in drie tentoonstellingen.

Reacties (0)  |  Lees verder..

reviews  03.04.11  Domeniek Ruyters

De historieschilderkunst is helemaal terug van weggeweest, beweert Paco Barragàn in een tentoonstelling in Arnhem. Behalve in Nederland.

Reacties (11)  |  Lees verder..

Keiko Sato baarde internationaal opzien met indrukwekkende vloerinstallaties. Nadat ze bij toeval de aanslag op de WTC-torens meemaakte in New York, besloot de dochter van een voormalig Japanse kamikazepiloot een onderzoek te starten naar haar vader, die ze nooit gekend heeft.

reviews  18.10.10  Jane Boddy

Arnhem
MMKA
25/09/10 - 28/11/10

De ideale zwarte spermadonor, anorectische vrouwenlichamen en opgerekte ledematen. De tweelingzussen Liesbeth en Angelique Raeven gaan in hun onderzoek naar schoonheidsidealen taboes niet uit de weg. In Arnhem wordt een selectie van tien jaar L.A. Raeven getoond.

Lees verder..

The Secret Painter
Hilma af Klint at MMKA

reviews  22.04.10  Jenny Wilson

Arnhem
MMKA
07/03/10 - 30/05/10

Hilma af Klint's paintings, now on show in Arnhem, demonstrate abstraction even before Kandinsky's and Mondrian's works did. In retrospect, should we revisit our understanding of the early development of modern art?

Lees verder..

reviews  22.10.09  Jolien Verlaek

Arnhem
MMKA en andere locaties in Arnhem
12/09/09 - 25/10/09

167 kunstenaars, 25 locaties. Het centrum van Arnhem staat tot en met 25 oktober in het teken van het kunstfestival Made in Arnhem. Arnhem wil in deze editie haar internationale ambitie naar de rest van de wereld kenbaar maken en heeft daarom het thema ‘invites’ gekozen. Is Arnhem er klaar voor om op dit niveau mee te spelen?

Lees verder..

1 2 »
 

Museum voor Moderne Kunst Arnhem

Zoeken

zoeken