reviews  19.09.13  Steyn Bergs

Bij de buren dit weekend de tekenbeurs Amsterdam Drawing. Maar bij Nieuw Dakota is ook tekenkunst te zien: Irina Birger.

Reacties (0)  |  Lees verder..

reviews  09.08.13  Loes van Beuningen

Wageningen
Arboretum Belmonte
14/06/13 - 15/09/13

Voor de tiende editie van Beelden op de Berg in het Arboretum Belmonte in Wageningen getiteld (Re)Source werden veertien nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars en designers gevraagd nieuw werk te maken rond de thema’s authenticiteit en manipulatie. Hier een kort (beeld)verslag.

Lees verder..

Form follows function, het oude adagium van de functionalistische architectuur, krijgt in de tenten van Dré Wapenaar een nieuwe betekenis. Geen gelegenheid of Wapenaar slaagt erin een passende tent te ontwerpen die, hoe sober en transparant ook, het publiek alle comfort biedt. Wapenaars tenten zijn sinds jaren een opvallend artistiek succes, maar Disneyficatie dreigt.

Lees verder..

De kunstenaar en activist presenteert in het M HKA in Antwerpen zijn grootste overzicht in jaren. Bart De Baere, Michael Connor en Valerie Smith belichten het oeuvre aan de hand van hun favoriete werk.

SOSka group

18/03/13  Ekaterina Rietz-Rakul & Steve Schepens

Op tegelijk slimme en humoristische wijze plaatst dit Oekraïnse collectief de westerse kunsttraditie tegenover die van het eigen land.

De in Bangkok wonende kunstenaar Surasi Kusolwong is de standwerker onder de kunstenaars. Zonder consumptie geen kunst en dus ligt zijn werk voortdurend in de uitverkoop. Kusolwong benadert de marktmechanismen niet op een kritische of moralistische wijze, maar eerder vanuit een filosofisch perspectief. Het gaat hem om het idee van uitwisseling van alles, iedereen, altijd en overal, zowel binnen de kunst als daarbuiten. Maar kan kunst wel zo democratisch zijn?

Lees verder..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
 

installatie

Zoeken

zoeken