reviews  26.06.13  Hinde Haest

In het kader van onderzoeksproject ‘Landings’, gecureerd door Natasha Ginwala and Vivian Ziherl, vond in Witte de With een performance plaats van Rana Hamadeh: een betoverend verhaal over ziekte, besmetting en gerechtigheid.

Lees verder..

reviews  26.03.13  Julia Geerlings

Amsterdam
NASA
21/03/13 - 21/03/13

De lente werd door NASA ingeluid met een avond vol mystieke performances.

Lees verder..

Hij zet spiegels, schilderijen en sculpturen in beweging met performances die nooit af, maar wel zeer uitvoerig zijn.

Lees verder..

Haar boek is als een performance en haar performances als een boek. Filosofie in actie op meerdere fronten.

Lees verder..

Low tech/high concept

26/02/13  Renee Turner

Valie Export, Vito Acconci en Chris Burden delen met elkaar een zekere rauwheid en directheid van werken, die hun performances een verrassende frisheid geven, onomwonden en doeltreffend. Deze kunstenaars houden zich bezig met wereldse praktijken, die soms prachtig, soms ook verachtelijk zijn.

Lees verder..

reviews  17.02.13  Madelon van Schie

Bij tegenboschvanvreden staat de galeriehouder pal voor het schilderij opgesteld. Het blijkt de bedoeling - een performance.

Lees verder..

In het voorjaar van 2001 inventariseerde de kunstenaar Michael Landy al zijn bezittingen om ze daarna compleet te vernietigen in een leeg winkelpand in Londen. Afgezet tegen de achtergrond van een economie waarin het materiële langzaam maar zeker plaatsmaakt voor het intellectuele, blijkt deze radicale demonstratie tegen een ongebreideld consumentisme minder effectief dan gedacht.

Lees verder..

De in Bangkok wonende kunstenaar Surasi Kusolwong is de standwerker onder de kunstenaars. Zonder consumptie geen kunst en dus ligt zijn werk voortdurend in de uitverkoop. Kusolwong benadert de marktmechanismen niet op een kritische of moralistische wijze, maar eerder vanuit een filosofisch perspectief. Het gaat hem om het idee van uitwisseling van alles, iedereen, altijd en overal, zowel binnen de kunst als daarbuiten. Maar kan kunst wel zo democratisch zijn?

Lees verder..

1 2 3 4 5 6 7 8 »
 

performance

Zoeken

zoeken