reviews  22.08.13  Loes van Beuningen

Assen
CBK Drenthe
22/06/13 - 01/09/13

In Assen is werk van Frank van der Salm en Erwin Wurm te zien bij het nieuwe Centrum Beeldende Kunst Drenthe.

Lees verder..

reviews  09.08.13  Loes van Beuningen

Wageningen
Arboretum Belmonte
14/06/13 - 15/09/13

Voor de tiende editie van Beelden op de Berg in het Arboretum Belmonte in Wageningen getiteld (Re)Source werden veertien nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars en designers gevraagd nieuw werk te maken rond de thema’s authenticiteit en manipulatie. Hier een kort (beeld)verslag.

Lees verder..

reviews  17.05.13  Maaike Lauwaert

La Loge in Brussel is een bijzondere particulier gefinancierde tentoonstellingsruimte, gevestigd in een voormalig loge van de vrijmetselaars. Zoë Gray richtte er een tentoonstelling in, gewijd aan sculptuur.

Lees verder..

Laat werk

11/03/13  Tom Morton

In het oeuvre van een kunstenaar vormt het late werk een speciale, vaak ondergewaardeerde categorie. Tom Morton kijkt naar een paar opvallende beelden van Eduardo Paolozzi en Anthony Caro en vraagt zich af of die miskenning wel terecht is.

Lees verder..

Aukje Koks

11/03/13  Els Fiers

Ze schakelt behendig tussen schilderijen en sculptuur, tussen af en onaf, tussen een snik en een glimlach.

Lees verder..

Zij gaat door voor een architect van het anti-geluid en meester van de ontkoppeling. Sarah van Sonsbeeck brengt de stilte in beeld, en maakt ons bewust van het gemis ervan. Dit voorjaar is ze een van de genomineerden van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.

Lees verder..

Hij omschrijft zich als een conceptueel kunstenaar, die in zijn huis vooral bezig is met taal en concepten. Én met verzamelen. Zijn werkruimte staat vol met doosjes en kistjes met de vreemdste dingen. In gesprek met Patrick Van Caeckenbergh, naar aanleiding van zijn tentoonstelling in M in Leuven.

Lees verder..

1 2 3 4 5 6 »
 

sculptuur

Zoeken

zoeken