opinion  07.03.14  Domeniek Ruyters

Waarom met twee kapotte vazen ook de reputatie van twee beroemde kunstenaars aan diggelen ligt.

Reacties (0)  |  Lees verder..

opinion  18.02.14  Domeniek Ruyters

De hele plagiaatdiscussie van de afgelopen weken roept vooral één vraag op: waarom voelen fotografen zich zo vaak benadeeld, vaker dan andere kunstenaars? En is dat wel terecht?

Reacties (12)  |  Lees verder..

opinion  16.01.14  Domeniek Ruyters

Ik zie drie schetsen voor staatsieportretten en in mij ontvlamt een enorm revolutionair elan. Laten we Alex bevrijden van zijn lot!

Reacties (11)  |  Lees verder..

opinion  22.12.13  Domeniek Ruyters

In Nederland is het momenteel bon ton om te zeggen dat de kunstwereld met de rug naar het publiek staat. Een vergelijking van het museumbezoek in binnen en buitenland wijst uit dat het omgekeerde het geval is. Er gaan in Nederland niet weinig maar belachelijk veel mensen kijken naar kunst in het museum. Nederland is zelfs wereldkampioen museumbezoek.

Reacties (3)  |  Lees verder..

opinion  19.11.13  Domeniek Ruyters

Waarom laat intelligent Nederland bij de garderobe van het museum zo vaak niet alleen hun jas maar ook hun hersenen achter?

Reacties (12)  |  Lees verder..

opinion  13.11.13  Domeniek Ruyters

Maak kennis met de Generation Dread. Een generatie van tobbers en uitvinders, van digitale klokkenluiders en piraten, van terroristen meer dan van soldaten, en van oneindig veel braverikken die zich het leven door 'liken'.

Reacties (4)  |  Lees verder..

opinion  29.10.13  Domeniek Ruyters

Het gemak waarmee rijk Nederland bezit neemt van de oude publieke instellingen van dit land leidt tot steeds grotere beroering in de kunstsector.

Reacties (2)  |  Lees verder..

opinion  15.10.13  Jonas Staal

Twee jaar geleden schreef Jonas Staal de voordracht Tegen alle elites, uitgesproken in het Stedelijk Museum en gepubliceerd op deze site. Afgelopen vrijdag stond hij opnieuw bij het onderwerp stil in een debat met Anna Tilroe.

Reacties (1)  |  Lees verder..

opinion  11.10.13  Rosa te Velde

Een heel team van ontwerpers, met daarbij Gabriel Lester en Louise Schouwenberg, trok naar New York om Dutch Design op de kaart van de internationale diplomatie te krijgen. Is het gelukt?

Reacties (0)  |  Lees verder..

opinion  04.10.13  Steyn Bergs

Begin september won het tijdschrift rekto:verso de Vlaamse cultuurprijs voor podiumkunsten, niet omwille van hun prestaties op het podium, maar omwille van hun scherpe pen. Rekto:verso stelde vervolgens in een opiniestuk dat er in Vlaanderen nood is aan meer echte kritiek. Maar hoe zit het ondertussen met de kunstkritiek in Nederland?

Reacties (0)  |  Lees verder..

 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Fresh signals Fresh Signals RSS feed

News & links from Metropolis M & co.

In deze aflevering van VICE Talks Film ontmoet host Ben Makuch de legendarische Duitse filmmaker Werner Herzog om zijn nieuwe documentaire Lo and Behold: Reveries of the Connected World te bespreken, waarin Herzog zijn licht schijnt op het internet (10 minuten). DR - 23.08.16

Kunstverzamelaar uit Turnhout koopt voor 450 euro een hele vroege Willem de Kooning op een veilingsite. Nu getaxeerd op 50.000-100.000 euro. Althans de echtheid moet nog wel even geverifieerd worden bij d e erven. DR - 22.08.16

The Imperfection of David’s Ankles. An obsession with the flaws, reproductions and potential collapse of Michelangelo’s masterpiece. DR - 18.08.16

Marina Abramovic publiceert binnenkort haar memoires, die haar al voor publicatie ernstig in verlegenheid brengen vanwege een uitgelekte racistische passage over de Aboriginals. Waarop zij in een snelle reactie laat weten deze passage te herzien. DR - 17.08.16

Rita Kersting to Museum Ludwig 17.08.16
Rita Kersting to Take Over as New Deputy Director of the Museum Ludwig in Cologne
Lees verder..

Wat betekent de voorbije subsidieronde voor de beeldende kunst in Vlaanderen? Dirk De Wit evalueert in Rekto Verso: de beeldende kunst zakt verder weg. DR - 16.08.16

Positief advies voor Theater Utrecht en Framer Framed 15.08.16
Hier het hele advies van de Raad voor Cultuur: De Raad voor Cultuur adviseert minister Bussemaker (OCW) nog twee instellingen op te nemen in de Culturele Basisinfrastructuur 2017-2020 (BIS). Volgens de raad komen Theater Utrecht en presentatie-instelling Framer Framed hiervoor in aanmerking.
Lees verder..

Beeldende kunstinstelling de Appel uit Amsterdam krijgt definitief de komende vier jaar geen rijkssubsidie. Ook op de tweede subsidie-aanvraag adviseert de Raad voor Cultuur negatief. DR - 15.08.16

Kort voor de opening van het nieuwe galerieseizoen een gesprek over hoe de kunstscene in Istanbul reageert (of beter: niet reageert) op de huidige politieke situatie in Turkije. Er heerst angst zich uit te spreken. DR - 15.08.16

Van Gogh Museum in verweer vanwege vermeende discriminatie. 'Profilers' van het Van Gogh Museum plukken Nederlands Marokkaan uit rij bij kassa en weigeren hem vervolgens na gesprek toegang te verlenen tot het museum. Op nieuws.marokko.nl meer over de kwestie. Hier meer over de profilers bij het Van Gogh Museum en het Rijks. DR - 12.08.16

Maak kennis met de tweede aflevering van 'Keeping It Real Art
Critics', de experimentele cultuurbeschouwing die Stefan Ruitenbeek samen met Kate Sinha ontwikkelt. DR - 11.08.16

Pink Floyd’s psychedelic revolution will rock the V&A in London. Museum to celebrate career of pioneers who transformed live music with their dazzling light shows. DR - 07.08.16

Gezocht: stagiair(e) 04.08.16
We zijn op zoek naar een stagiair(e) die vanaf begin september twee dagen in de week de redactie komt ondersteunen en vooral veel zal gaan publiceren op deze website.
Lees verder..

Yona Friedman 03.08.16
In augustus, september en oktober programmeert Incubate festival nieuwe activiteiten rondom het werk Iconostase van de beroemde architect Yona Friedman. Iedere donderdagavond in augustus is er een speciaal programma aan gewijd.
Lees verder..

Galerie Boetzelaer|Nispen stopt 03.08.16
Marnix van Boetzelaer en Linda van Nispen tot Pannerden hebben besloten te stoppen met hun vijf jaar geleden in Londen begonnen en later in Amsterdam voortgezette galerie Boetzelaer|Nispen.
Lees verder..

1 2 3 4 5 »

Boekenblog

De Navel van Daphne: Over kunst en engagement
In zijn nieuwe boek roept Maarten Doorman de kunstenaar op zich te engageren met de wereld. Maar niet tegen elke prijs.

Lees verder..

Tien boeken (en iets meer) om naar uit te kijken!
Tien nieuwe publicaties die (net) zijn verschenen of binnenkort uitkomen bij Nederlandse en een enkele Belgische uitgever. De kunstenaars, vormgevers of schrijvers is gevraagd hun boek te fotograferen in hun eigen werk- of woonomgeving.

Lees verder..

De favoriete boeken van
Vijf boeken die we moeten lezen volgens deze kunstenaar, curatoren en vormgevers.

Lees verder..

Paraplu
Dit weekend nog positief besproken door Maria Barnas in de Volkskrant, de bundel Regen van Michael Tedja.

Lees verder..

Hypnotic Show
Psychoanalyticus Marcos Lutyens organiseerde ism Raimundas Malasauskas liefst 340 hypnosesessies tijdens de afgelopen documenta in Kassel. In 'Memoirs of a Hypnotist' doet hij verslag van zijn ervaringen.

Lees verder..

Het belang van vertalen: Solange de Boer van Octavo
Over uitgeven, het belang van vertalen en algoritmes in het ontwerpen van boeken.

Lees verder..

Ape Culture

Lees verder..

IXIPTLA / Journal on Art and Archeology
A new magazine by the Mexican artist Mariana Castillo Deball examines the way objects and artifacts work in our understanding of identity and history

Lees verder..

Aukje Koks
Er zijn twee soorten schilders: de doeners en de denkers.

Lees verder..

Reading Robert Ashley
Yes, But is it Edible is a unique book, presenting the scores of two operas of the American composer Robert Ashley.

Lees verder..

All Work and No Play?
Where is play in art? Fucking Good Art talks about it with Tijs Goldschmidt, Evelyne Reeves, Joris Luyendijk and Zoë Gray.

Lees verder..

Expulsions
Saskia Sassen vraagt in haar laatste boek aandacht voor allen die de huidige globale economie liever buiten haar blikveld houdt.

Lees verder..

Out now: Experimental Aesthetics
For over a decade now, the debate on art has been dominated by the rhetoric of artistic research. However, does the concept of artistic research still express its originally radical and experimental power today? Contributions by Andre Alves, Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan, Clodagh Emoe, Boris Groys, Irene Kopelman, Hongjohn Lin, Chus Martínez, John Rajchman, Henk Slager, Timotheus Vermeulen, and Mick Wilson.

Lees verder..