reviews  11.03.16  Alix de Massiac

Wees niet recalcitrant en ga onder begeleiding van de vrijwilligers mee in de schema’s en het hollen naar de goede locatie op de juiste tijd; de films en performances zijn dit jaar het sterkste gedeelte.

Lees verder..

reviews  08.03.16  Alix de Massiac

Subtiel is Queensize niet te noemen, maar misschien is dat wel verstandig voor een tentoonstelling in een land waar 45 procent van de vrouwen ooit slachtoffer is geweest van lichamelijk of seksueel geweld.

Lees verder..

reviews  07.03.16  Grete Simkut√©

Het is een tentoonstelling waar zich wel vijf recensenten voor hebben gemeld: zoveel enthousiasme riep zij op. De unieke Edith Dekyndt exposeert in Wiels.

Lees verder..

reviews  03.03.16  Alix de Massiac

Bij foto's met titels als Myn oom en Het Leven, weet je dat het op het boerenland om andere zaken gaat dan in de altijd zo vluchtige stad.

Lees verder..

reviews  29.02.16  Maaike Lauwaert

Soms wordt informatie uit je omgeving zodanig gefilterd dat alles lijkt te passen en te kloppen. Zo herlas ik een tijd geleden een oud artikel van Bruno Latour over de deur - "They are miracles!" - en ineens lijken alle gesprekken, mails, literatuur, kunst om mij heen over de wilskracht van het object te gaan.

Lees verder..

reviews  28.02.16  Sanneke Huisman

De opening was als vanouds, met veel bijzondere geluidskunst in het Stedelijk Museum.

Lees verder..

reviews  24.02.16  Domeniek Ruyters

Met de introductie van de fotoloze fotografie kondigt het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam in Quickscan NL #2 het einde van de fotografie, en misschien ook zichzelf, aan.

Lees verder..

reviews  23.02.16  Angela Jerardi

Thoughtful, teasing and entertaining.

Lees verder..

reviews  22.02.16  Lotte van Geijn

Plan B was jarenlang een zwervend kunstinitiatief in Amsterdam. Maar dankzij lijstenmaker Mertens Frames heeft het sinds kort een vaste ruimte: een voormalig sportprijzenwinkeltje in Amsterdam-Noord.

Lees verder..

reviews  15.02.16  Grete Simkut√©

Op het Leuvense kunstenfestival Artefact, gewijd aan de lucht, kun je collectief naar de hemel staren en smog eten, met echte zwavelsmaak.

Lees verder..

 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Fresh signals Fresh Signals RSS feed

News & links from Metropolis M & co.

Richard Tuttle on Why He Finds Solace in the Spirituality of Art—Not Religion. An Interview in relation to his New York shows. DR - 03.05.16

Anger over 'martyrs' exhibition for Brussels and Paris bombers. Exhibit in Denmarkwill include works on Ibrahim and Khalid El-Bakraoui, Brussels suicide bombers, and Foued Mohamed-Aggad, one of the Bataclan attackers DR - 03.05.16

Nice! From a Scottish country estate to a psychiatric hospital, the Museum of the Year shortlist is announced this week. Tracy Chevalier, Grayson Perry, Norman Foster, Antony Gormley and John Akomfrah champion their favourites DR - 02.05.16

Richard Tuttle quoted in relation to his current New York shows: 'Asked to explain his development, he refers to his childhood. “When I was ten years old, I think, I noticed that people's handwriting changes from when you’re a kid to when you’re a teenager,” he says. “So I decided every birthday I would write down my name in a book, with the idea that time would reveal something. At age 15 or 16 I stopped, and I had this recording of my signature.”' DR - 02.05.16

What does a female artist have to do to get a major solo show? Statistics show that less than a third of the biggest exhibitions in the US go to women. DR - 02.05.16

Top Museum Shows to see during Frieze New York. DR - 02.05.16

What drew William and Kate to the Negro Page painting? The royal art collection has 7,500 works. Were there no other pieces to hang in the couple’s home for the visit of Barack Obama? DR - 29.04.16

"Bourse de Commerce" of Paris will host the Pinault collection 27.04.16
On Wednesday, Anne Hidalgo and François Pinault announced plans to open new exhibition spaces within the Bourse de Commerce dedicated to displaying the Pinault collection. This new museum, slated to open at the end of 2018, will contribute to revitalizing the area surrounding Les Halles and boost Paris's international drawing power.
Lees verder..

Wij zijn hier in Rotterdam 25.04.16
Vluchtelingencollectief WIJ ZIJN HIER is te gast in speciaal artist-in-residence programma van de Willem de Kooning Academy ism Het Wilde Weten.
Lees verder..

Dit weekend opent het Centraal Museum in Utrecht na een jarenlange verbouwing. De ingang is verplaatst, de verbindingen tussen de gebouwen zijn niet meer ondergronds maar bovengronds, en er is veel glas aangebracht, zodat de bezoeker beter weet waar hij is. Ook de eigen collectie is opnieuw ingericht. Architectuur.nl ging al kijken. Let op de geïntegreerde kunsttoepassingen van onder anderen Couzijn van Leeuwen. DR - 22.04.16

Unnoticed Art Festival 21.04.16
Het programma van het minst zichtbare festival van Nederland, het Unnoticed Art Festival #2, is bekend! 25 juni is het zover, locatie onbekend.
Lees verder..

Freedom of Speech 2.0 THE SECRET RULES OF THE INTERNET. The murky history of moderation, and how it’s shaping the future of free speech DR - 21.04.16

Leonor Antunes at CAPC Bordeaux at Contemporary Art Daily and Metropolis M No 2 -2016. Voor wie niet genoeg heeft aan een paar plaatjes, lees in Metropolis M het portret van deze kunstenaar die dit jaar een project verzorgt bij If I Can't Dance. DR - 20.04.16

Fellowship Transhistorical Curating Frans Hals Museum/De Hallen 19.04.16
Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem kent dit jaar het eerste ‘Fellowship Transhistorical Curating’ toe aan de Amerikaanse curator Abigail Winograd.
Lees verder..

Alexis Blake, Jan Hoek, Anouk Kruithof, Jay Tan en Taocheng Wang zijn genomineerd voor De Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2016. DR - 18.04.16

1 2 3 4 5 »

Boekenblog

De Navel van Daphne: Over kunst en engagement
In zijn nieuwe boek roept Maarten Doorman de kunstenaar op zich te engageren met de wereld. Maar niet tegen elke prijs.

Lees verder..

Tien boeken (en iets meer) om naar uit te kijken!
Tien nieuwe publicaties die (net) zijn verschenen of binnenkort uitkomen bij Nederlandse en een enkele Belgische uitgever. De kunstenaars, vormgevers of schrijvers is gevraagd hun boek te fotograferen in hun eigen werk- of woonomgeving.

Lees verder..

De favoriete boeken van
Vijf boeken die we moeten lezen volgens deze kunstenaar, curatoren en vormgevers.

Lees verder..

Paraplu
Dit weekend nog positief besproken door Maria Barnas in de Volkskrant, de bundel Regen van Michael Tedja.

Lees verder..

Hypnotic Show
Psychoanalyticus Marcos Lutyens organiseerde ism Raimundas Malasauskas liefst 340 hypnosesessies tijdens de afgelopen documenta in Kassel. In 'Memoirs of a Hypnotist' doet hij verslag van zijn ervaringen.

Lees verder..

Het belang van vertalen: Solange de Boer van Octavo
Over uitgeven, het belang van vertalen en algoritmes in het ontwerpen van boeken.

Lees verder..

Ape Culture

Lees verder..

IXIPTLA / Journal on Art and Archeology
A new magazine by the Mexican artist Mariana Castillo Deball examines the way objects and artifacts work in our understanding of identity and history

Lees verder..

Aukje Koks
Er zijn twee soorten schilders: de doeners en de denkers.

Lees verder..

Reading Robert Ashley
Yes, But is it Edible is a unique book, presenting the scores of two operas of the American composer Robert Ashley.

Lees verder..

All Work and No Play?
Where is play in art? Fucking Good Art talks about it with Tijs Goldschmidt, Evelyne Reeves, Joris Luyendijk and Zoë Gray.

Lees verder..

Expulsions
Saskia Sassen vraagt in haar laatste boek aandacht voor allen die de huidige globale economie liever buiten haar blikveld houdt.

Lees verder..

Out now: Experimental Aesthetics
For over a decade now, the debate on art has been dominated by the rhetoric of artistic research. However, does the concept of artistic research still express its originally radical and experimental power today? Contributions by Andre Alves, Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan, Clodagh Emoe, Boris Groys, Irene Kopelman, Hongjohn Lin, Chus Martínez, John Rajchman, Henk Slager, Timotheus Vermeulen, and Mick Wilson.

Lees verder..